Hvorfor taler vi om søvn?

Vi, Sine og Karen, har arbejdet professionelt med søvn hos børn og unge i årevis, og vi er helt enige om, at vi kan rykke utrolig meget på familiernes trivsel, når de sover godt. Vi brænder for trivsel i de danske familier. Derfor har vi samlet alt det bedste fra de klogeste hoveder i Danmark, den bedste evidens, mange års praksiserfarring og skabt uddannelsen. Vores ønske er, at fagpersoner, der hver dag arbejder med børn og unge, må få viden, interesse og konkrete værktøjer til bedre søvn. 

 

Hvorfor tage en uddannelse i søvn?

En god nats søvn kan gøre hele forskellen mellem følelsen af håb og håbløshed. Det er simpel fornuft at vi skal have tilstrækkelig god søvn. Men det er straks en mere kompliceret sag, hvorfor vi sover dårligt, og hvordan familier kommer til at sove bedre. Vejen til god søvn kan være kompleks og kræver dygtige, observante og oplyste fagpersoner. Uddannelsen er derfor sirligt sammensat, så man både bliver markant klogere på søvnen, men mest af alt får konkrete værktøjer til brug i praksis. Det er nemlig nærmest umuligt at arbejde med trivsel, udvikling, læring, sundhed mm., hvis søvnen er dårlig. 

Karen og Sine

> LIVE spørgetime på Instagram

Karen Kildahl og Sine Ditlev Bihlet har svaret på stort og småt om søvnuddannelsen LIVE på Instagram. Gik du glip af det? Fortvivl ej. Hop ind på videooptagelsen og hør alle spørgsmål og svar.

Karen og Sine står bag søvnuddannelsen, hvor de underviser sammen med andre toprelevante og dygtige fagfolk. Overvejer du en uddannelse i børn og unges søvn?

Mød de største eksperter i søvn

Vi kan tilbyde dig topklasse undervisning med nogle af de største eksperter indenfor søvn.

Tag en uddannelse i dit eget tempo

Uddannelsen er online og fleksibel. De fleste moduler kan du tage, når du har allerbedst tid.

Bliv certificeret søvnvejleder

Som certificeret søvnvejleder er du med på bølgen af fagfolk, der tager søvn alvorligt.

Karina var i tvivl om det var noget for hende...

Karina Petersen, Pædagog i dagtilbud og kursist på Søvnuddannelsen, fortæller:

"Jeg startede spændt på første hold af Søvnuddannelsen og jeg må indrømme, at jeg blev en anelse usikker, da jeg var den eneste pædagog på holdet. Var det her nu noget for mig? Og DET er det.

Søvn er så vigtig en del af vores eksistensgrundlag og som pædagoger har vi mennesker tæt inde på livet. Vi guider, uddanner og skaber fællesskaber i så mange af døgnets timer, så jeg forstår faktisk ikke, hvorfor SØVN ikke er en del af pensum på pædagoguddannelsen.

Den teoretiske del af neurobiologien skal liiige høres eller ses et par gange, men det er intet problem, når det er online - jeg pauser bare og spoler tilbage. Allerede nu har jeg tilegnet mig en stor viden om søvn, som jeg er begyndt at videreformidle til mine begejstrede kollegaer og til forældre i børnehaven."
Karina Petersen
Pædagog i dagtilbud
Hvem underviser på uddannelsen?

Mød holdet bag

Vores undervisere er passionerede eksperter. De er alle håndplukket på grund af deres professionelle og praktiske erfaring med børn og unges søvn.

Sine er medstifter af Center for Børn og Unges Søvn. Hun har arbejdet professionelt med børn og søvn i over 15 år.

Karen er medstifter af Center for Børn og Unges Søvn. Hun har arbejdet med familiedannelse, sundhedsfremme og trivsel i børnefamilier siden 2009. Hun er uddannet jordemoder og Børnesundhedsvejleder

Til daglig forsker Ali i søvn og døgnrytmers betydning for vores trivsel og sundhed. Derudover underviser han i behandlingen af søvnproblemer og forstyrrede døgnrytmer.

Maria driver selvstændig virksomhed som børnefysioterapeut med fokus på sanseintegration. Hun er kendt fra Instagram, hvor hun giver evidensbaserede råd til familier.

Som læge og hypnoterapeut har Anna erfaring fra børneafdelinger samt børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hun har arbejdet terapeutisk med både børn, unge og voksne. 

Ulla har arbejdet med familier de sidste 16 år. På en institution for sårbare spædbørnsfamilier og som selvstændig familieterapeut.

Birgitte forsker i søvn og søvnsygdomme på Københavns Universitet. Derudover leder hun en forskningsgruppe på Institut for Neurovidenskab, som forsker i søvnens biologi og særligt i interaktionen mellem immunforsvaret og søvnen.

Moduler på søvnuddannelsen

1. modul: Basis og grundviden

2. modul: Søvnsårbarhed

3. modul: Udløsende årsager til dårlig søvn

4. modul: Adfærd og vaner

5. modul: Konkrete strategier og metoder

Erfaring

Vores undervisere har praksiserfaring i arbejdet med børns og unges søvn.

Evidens

Du får den nyeste viden indenfor området børn og unges søvn.

Certifikat

Du bliver certificeret søvnvejleder ved Center for Børn og Unges Søvn.

Bliv klogere i dit eget tempo

Boost din faglighed med den nyeste viden om børn og unges søvn

Derfor skal du vælge os

Bliv professionel og nuanceret i din søvnvejledning

Center for Børn og Unges Søvn tilbyder som de første i Danmark en søvnuddannelse for fagfolk.

Mød de største eksperter i søvn

Vi kan tilbyde dig topklasse undervisning med nogle af de største eksperter indenfor søvn.

Tag en uddannelse i dit eget tempo

Uddannelsen er online og fleksibel. De fleste moduler kan du tage, når du har allerbedst tid.

Bliv professionel og nuanceret i din søvnvejledning

Uddannelsen giver dig muligheden for at være med på bølgen af fagfolk, der tager søvn alvorligt og styrker dig i din søvnvejledning til familier, børn og unge.

Søvn er lige så essentielt som vores åndedrag

Fokus på søvnen kommer til at fylde mere og mere de næste mange år. Der har nemlig aldrig været så mange konkurrenter til søvnen som lige nu. Samtidig viser utallige studier, at god søvn er essentielt for vores krop, sind, mestring, humør, sociale egenskaber og trivsel. Derfor skal vi hjælpe familier i Danmark godt på vej med søvnen. Det kræver viden og erfaring.