Undervisere på Søvnuddannelsen

Her kan du møde vores dygtige og passionerede undervisere.

Mød holdet bag

Vores undervisere er passionerede eksperter. De er alle håndplukket på grund af deres professionelle og praktiske erfaring med børn og unges søvn.

Sine Ditlev
Sundhedsplejerske og medstifter af Center for Søvn

Sine Ditlev Bihlet

Sine har beskæftiget sig professionelt med børn i over 15 år som sygeplejerske og specielt med børns søvn som sundhedsplejerske. Sine har særligt sin praksiserfaring i børns søvn fra sit arbejde med børn med autisme, ADHD og emotionelle forstyrrelser samt fra sin virksomhed Søvnplejersken, hvor hun tilbyder søvnkonsultationer. Sine er forfatter til den nyeste bog i Danmark om små børns søvn “Tryg søvn”.  

Sine underviser løbende igennem hele uddannelsen.

Karen Kildahl
Jordemoder, børnesundhedsvejleder og medstifter af Center for Søvn

Karen Kildahl

Karen har arbejdet med familiedannelse, sundhedsfremme og trivsel i børnefamilier siden 2009. Karen er uddannet jordemoder og børnesundhedsvejleder med speciale i søvn. Hun har stor praksiserfaring med familier med søvnudfordringer. Til daglig driver hun Søvnologen, hvor hun tilbyder søvnkonsultationer. Hun brænder for, at alle i familien må trives og sove godt.

Karen underviser løbende igennem hele uddannelsen. 

David Madsen
Psykolog og ekspert i unges digitale dannelse og sundhed

David Madsen

David Madsen bliver ofte brugt som ekspert, når det handler om unges digitale dannelse og sundhed samt forholdet mellem digitalt og analogt liv. Han er annekteret af kulturministeren til medierådet for børn og unge – og på Søvnuddannelsen underviser han naturligvis i digitale mediers og skærmes betydning i forhold til søvn.

David er psykolog i psykolog- og lægehuset Dabeco – en socialøkonomisk virksomhed, som hjælper skoler og institutioner med at rette lyset mod en sund og tryg tilværelse for børn og unge.

maria
Børnefysioterapeut med speciale i sanseintegration

Maria Schultz Appelt

Maria er uddannet fysioterapeut i 2007. Hun har drevet selvstændig fysioterapi de sidste 15 år. Hun er uddannet indenfor sanseintegration, bl.a. i ASI (Ayres Sensory Integration) med base i forskning og praksis fra Jean Ayres institute i Californien samt indenfor DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization). Maria driver til daglig sin virksomhed Børnefysioterapi og giver evidensbaserede råd til familier via instagramprofilen @boernefysioterapi

Maria underviser i sanseintegration og søvn hos børn med autisme og ADHD.

Skærmbillede 2023-01-28 kl. 17.03.44
Læge og diplomuddannet i klinisk hypnose

Anna Knakkergaard

Anna har været læge siden 2011 med særlig erfaring fra børneafdelinger samt børne- og ungdomspsykiatrien i Region Midt.

Hun er diplomuddannet i Klinisk Hypnose 2015 og har siden arbejdet terapeutisk med børn, unge og voksne – særligt med angstproblematikker og funktionelle lidelser. Anna er selvstændig, underviser og uddanner fagpersoner indenfor hypnoterapi hos Underfund, behandler hos Din Magiske Hjerne, forfatter til Drømmejunglen og er grundlægger af Hypnobaby 

Anna underviser i skolebørn og unges søvn og søvnhygiejne samt i søvnmeditationer og hypnose.

NLE_7943
Familieterapeut og cand.mag. i psykologi

Ulla Drewsen Lidsmoes

Ulla er uddannet cand. mag i psykologi og har arbejdet med familier de sidste 16 år. Både i et kommunalt familiecenter, på institution for sårbare spædbørnsfamilier og de sidste 3 år som selvstændig familieterapeut hos Bedre Familieliv. Ulla trækker bl.a. på tilknytningsteorien og den neuroaffektive udviklingspsykologi, når hun forklarer, hvordan samspillet påvirker nervesystemerne hos børn og voksne, og hvordan det kan spille ind på søvnen. 

Ulla underviser i børns følelsesmæssige udvikling, herunder regulering og barnets behov for sensitiv respons set i relation til søvn.

Ali[82894] copy
Lektor i neurovidenskabelig psykologi

Ali Amidi

Ali Amidi er lektor i Neurovidenskabelig Psykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, hvor han til dagligt forsker og underviser i søvn og døgnrytmers betydning for vores trivsel og sundhed samt i behandlingen af søvnproblemer og forstyrrede døgnrytmer i både kliniske og ikke-kliniske populationer.

Ali underviser i cirkadisk rytme, søvnbehov, rytme, vågentid, søvnens opbygning, søvncykli, typer af søvn, kronotyper, søvnpres mm.

Birgitte Kornum 2020
Læge og forsker i søvn og søvnsygdomme

Birgitte Rahbek Kornum

Birgitte Rahbek Kornum er lektor på Københavns Universitet, hvor hun forsker i søvn og søvnsygdomme. Hun har en ph.d. i neurovidenskab og har tidligere arbejdet som forsker både i USA på Stanford University og i Danmark på Rigshospitalet. I dag forsker hun i søvnens biologi og særligt i interaktionen mellem immunforsvaret og søvn.

Ud over sin forskning bruger Birgitte tid på at formidle viden om søvn og er forfatter til bogen “Forstå din søvn”.

På Søvnuddannelsen fortæller Birgitte om vigtigheden af søvn og søvnens biologi.

Britt Borg

Læge og forsker i søvn, døgnrytmer og sengevædning

Britt Borg

 

Britt er læge og har forsket i søvn og døgnrytmer hos børn med sengevædning siden 2010.

Hun har i 2023 haft et ophold på børnesøvncentret på Boston Children’s Hospital/Harvard Medical School i USA.

Britt har erfaring fra både børneafdelinger og børne- og ungdomspsykiatrien i Region Midt.

Jan Ovesen
Læge og ekspert i søvnmedicin og søvnapnø

Jan Ovesen

Jan Ovesen er læge hos Søvnexperten, som har søvnklinikker flere steder i Danmark. Her behandles søvnforstyrrelser og søvnsygdomme som fx søvnapnø og kronisk insomni.